Foto:Britishairways.com

IAG, moderbolag till flygbolaget British Airways, överväger en rättslig prövning för att granska de brittiska karantänsreglerna. Enligt vd:n har bolaget ingen möjlighet att återuppta flygningar i juli om inte reglerna ändras, skriver Reuters.

I maj lämnade Storbritanniens inrikesminister Priti Patel beskedet att alla som anländer till landet måste sätta sig i två veckors karantän för att minimera risken för smittspridning. De nya reglerna är tänkta att gälla från och med 8 juni. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Karantänsbestämmelserna riskerar dock att sätta käppar i hjulen när flygbolagen börjar återuppta sina verksamheter under sommaren. Willie Walsh, vd för IAG som äger bland annat British Airways, säger till Sky News att det inte har funnits något samråd med branschen innan lagändringen beslutades.

”Jag skrev till parlamentsledamöter i går kväll för att säga att detta initiativ i själva verket har grusat våra möjligheter att flyga i juli,” säger Willie Walsh till kanalen enligt Reuters.

Enligt honom avskräcker karantänsreglerna människor från att boka flygresor.

”Vi tycker att det är irrationellt, vi tycker att det är oproportionerligt och vi överväger en rättslig prövning för denna lagstiftning”, säger Willie Walsh.

Den senaste veckan har det varit spänd stämning mellan British Airways och det brittiska parlamentet. Bolaget fortsätter att blöda pengar och är på väg att verkställa nedskärningar av 12.000 tjänster samtidigt som British Airways får statligt stöd, vilket har fått parlamentsledamöter att anklaga bolaget för att dra ekonomiska fördelar utan att rädda jobben.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report