Karantän för inresande till New York

Tor 25 jun, 2020 - 7:00

Personer från virushärjade stater i USA ska från och med torsdag sitta två veckor i karantän, om reser in i New York-området. Guvernörerna för New York, New Jersey och Connecticut meddelade under onsdagen beslutet – vars syfte är att minimera risken för en ny virusvåg.

Inresande från amerikanska delstater med hög smittspridning måste från och med torsdag isolera sig själva i två veckor när de anländer till New York och de intilliggande delstaterna New Jersey och Connecticut. Det meddelade de tre staternas guvernörer under en presskonferens i New York.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

New York blev tidigt känt som epicentrum för coronautbrottet i USA och är den hårdast drabbade staten hittills. Guvernörerna motiverar karantänbeslutet med att de inte vill se en andra virusvåg i området.

”Det är en smart sak att göra. Vi har tagit våra invånare genom skärselden och tillbaka. Det sista vi behöver nu är utsätta vårt folk för en omgång till”, sade Phil Murphy, guvernör för New Jersey, via videolänk under presskonferensen.

De stater som beslutet gäller är i nuläget Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, North Carolina, South Carolina, Texas, Washington och Utah, säger New York-guvernören Andrew Cuomo.

I tisdags rapporterades näst flest nya fall i USA sedan viruset började spridas i landet. Flera stater, så som Arizona, Mississippi, Nevada och Texas, har i början av veckan haft rekordhöga siffror, medan antalet som smittas varje dag i New York har sjunkit.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report