Foto:Strawberrypodden

Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice har hittills inte fått ut ett öre från den epidemiförsäkring han tecknat för kedjan. En pandemi är nämligen någonting annat, menar försäkringsbolaget Codan.

Nordic Choice tecknade innan covid-19-pandemin en försäkring med danska Codan, som ägs av Trygg-Hansas ägare RSA Insurance Group, där bland andra Christer Gardells Cevian är ägare.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Oenigheten gäller huruvida Stordalen tecknat en försäkring mot en epidemi eller en pandemi. Codan menar att covid-19 är en pandemi och att försäkringen därför inte täcker en stor del av Petter Stordalens förluster.

En epidemi, vilket är ordet som används i försäkringen, är en sjukdomsspridning inom ett begränsat geografiskt område eller i en folkgrupp, medan en pandemi rör sig över hela världen.

Nordic Choices vd Torgeir Silseth säger till Dagens Næringsliv att han är ganska säker på att försäkringen täcker även nuvarande situation, och har lämnat in ärendet för rättslig prövning.  

Nordic Choice-koncernen har 10 miljarder svenska kronor i skulder och blöder hundratals miljoner kronor i månaden. Får Petter Stordalen igenom kraven mot försäkringsbjässen kan hotellkedjan få nästan en miljard i skadeersättning, enligt Dagens Næringsliv.

Under gårdagen meddelade Nordic Choice att man säkrat finansiering genom coronakrisen.  Bland annat ska banken DNB har bidragit med kapital. Summan är än så länge hemlig.

Codan säger till Dagens Næringsliv att man inte kommenterar kundärenden.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report