Som ett led i sitt återöppnande kommer Grekland att börja tillåta internationella flyg att landa från den 1 juli. Men direktflyg från Storbritannien och Sverige tillåts först den 15 juli.

Sent på måndagskvällen uppgav både Tui och SAS att de inte hade fått uppgifter om stoppet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det meddelar den grekiske premiärministern Kyriakos Mitsotakis på måndagen, enligt Bloomberg News.

Enligt tidningen Independent är det oron för den stora spridningen av coronaviruset i de två länderna som gör att flyg från Sverige och Storbritannien stoppas under de två första veckorna i juli.

”Processen med att öppna gränserna pågår och det kommer att ske en ständig utvärdering av data”, säger Kyriakos Mitsotakis efter ett möte med myndighetspersoner inför att landet ska tillåta turister att besöka landet, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Researrangören Tui, med ett flyg från Arlanda till Rhodos på torsdag, ser på nyheten som ”obekräftade uppgifter”, skriver TT.

”I nuläget inväntar vi besked från grekiska myndigheter”, säger presskontakten Isabella Gharehdaghi till TT på måndagskvällen.

Flygbolaget SAS har flera flyg senare i veckan till Aten och Thessaloniki från Arlanda. Vilket besked som väntar passagerarna är oklart.

”Det här var ny information för oss. Nu söker vi bekräftelse från officiella kanaler och får ta ett beslut i morgon (tisdag)”, säger SAS presschef John Eckhoff.

Källa:TT-di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report