Foto: United Airlines

Den amerikanska flygjätten United Airlines varnar för att halva personalstyrkan kan permitteras då coronaviruset slagit hårt mot passagerarantalet.

Det rapporterar Wall Street Journal. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den potentiella halveringen av personalstyrkan kommer i sådant fall att gälla från och med den första oktober. Enligt tidningen ska flygbolaget ha meddelat 36.000 av sina anställda – vilket motsvarar halva personalstyrkan – om de potentiella åtgärderna på onsdagsmorgonen.

Flygbolaget förlorar omkring 40 miljoner dollar om dagen, uppger en källa för WSJ. Källan innehar en chefspost på flygbolaget och säger vidare till tidningen att bolaget inte kan räkna med ytterligare stöd från regeringen för att täcka sina lönekostnader efter den första oktober. 

United Airlines blir därmed den första av USA:s flygjättar att varna för permitteringar, trots att bolaget tagit emot statsbidrag som täcker lönekostnaderna september ut.

Den amerikanska flygjätten är en del av flygbolagsalliansen Star Alliance – där även svenska SAS ingår. Det svenska flygbolaget meddelade redan i mitten av mars att man permitterar 10.000 anställda – motsvarande 90 procent av personalstyrkan. 

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report