Swedavias trafikstatistik för juni 2020

Mån 13 jul, 2020 - 7:02
Foto:Swedavia

Under juni månad reste 179 000 resenärer via Swedavias tio flygplatser, en minskning med 95 procent jämfört med samma månad förra året då resandet uppgick till 3 845 000 resenärer. Coronapandemins effekter påverkade flygresandet mycket kraftfullt för tredje månaden i följd. Under framför allt slutet av månaden återstartade viss trafik vid flygplatserna och den utvecklingen förväntas fortsätta under juli.

Under juni reste sammanlagt 108 000 utrikesresenärer och 71 000 inrikesresenärer via Swedavias flygplatser, vilket är en minskning med 96 procent för utrikestrafiken respektive 93 procent för inrikestrafiken jämfört med juni i fjol. Då hade Swedavia 2 809 000 utrikesresenärer och 1 036 000 inrikesresenärer.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Coronapandemins påverkan på flygresandet är fortsatt dramatisk och innebär ett tapp på 95 procent av trafiken i juni jämfört med i fjol. Samtidigt ser vi en viss ljusning med ett något förbättrat trafikläge under den senare delen av månaden. Vi ser tecken på en successiv återstart av trafiken i takt med att reserestriktioner lättat, vilket är positivt för tillgängligheten. Det handlar dock fortsatt om blygsamma nivåer sett till antalet resenärer och vi räknar med en långsam återhämtning av flygresandet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report