Danmark: Grönt ljus för fler svenskar

Fre 24 jul, 2020 - 6:59
Foto: Wikimedia Commons CC – Thue

Nu är även personer från Jämtland, Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro och Östergötland välkomna till Danmark. För svenskar som inte bor i regioner som bedöms ha låg smittrisk är gränsen fortsatt stängd.

Danmark meddelar varje vecka förändringar som görs i landets inresetillstånd på grund av coronakrisen. Nu bedöms ytterligare sex län uppfylla de danska kriterierna för låg smittrisk.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det danska kravet är att antalet smittade med virussjukdomen covid-19 i en region ska ligga under 20 fall per 100.000 invånare.

Sedan tidigare har Danmark öppnat gränsen för personer från sju andra svenska län – Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronoberg, Halland, Värmland och Västerbotten – eftersom de uppfyller kriterierna för låg smittspridning.

Den som tar färjan eller bron över till Danmark måste tänka på att ha med sig pass eller annan giltig id-handling samt ett folkbokföringsbevis, som styrker att man bor i någon av de tillåtna regionerna.

För danskarna gäller fortsatt avrådan till Sverige för icke nödvändiga resor, om det inte handlar om resor till någon av de tillåtna regionerna. Danskar som reser till andra delar av Sverige rekommenderas att hålla sig hemma i karantän i 14 dagar efter hemkomst. Transitresor genom Sverige är dock tillåtet, enligt det danska utrikesdepartementet.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report