Foto:Flygbolaget BRA

En majoritet av fordringsägarna i det svenska flygbolaget BRA är eniga om nedskrivningar om 75 procent av skulden. Bolaget som befinner sig i rekonstruktion hoppas nu åter kunna flyga från september, rapporterar DN.

I april meddelade BRA att flygbolaget ansökt om rekonstruktion för att hantera effekterna av coronakrisen och undgå konkurs. Bolaget hade då tvingats stoppa all flygtrafik och permitterat stora delar av sin personal.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Efter noggranna överväganden väljer företagets styrelse att ansöka om rekonstruktion och frysa verksamheten helt. Detta kommer ge oss andrum för att ta fram en långsiktigt hållbar affärsplan. Jag beklagar innerligt hur detta påverkar anställda och kunder”, uppgav BRA:s vd Geir Stormorken i ett pressmeddelande i samband med beskedet.

Enligt ansvarig rekonstruktör Nils Åberg på advokatfirman Carler är nu en majoritet av de oprioriterade fordringsägarna positivt inställda till ett ackordförslag som skulle innebära att de får tillbaka 25 procent av sina skulder senast i juli nästa år.

”Överlag har fordringsägarna haft förståelse för bolagets situation med hänsyn till de generella effekter som coronapandemin haft för hela flygbranschen”, uppger Nils Åberg i ett mejl till DN.

Stödet är tillräckligt för att ta förslaget vidare till förhandling i Stockholms tingsrätt. Enligt BRA:s ackordsbouppteckning har BRA Sverige skulder om 721 miljoner kronor, varav 690 miljoner är oprioriterade fordringar. För att förslaget ska gå igenom krävs att 75 procent av fordringsägarna med minst 75 procent av de samlade skulderna röstar ja.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report