Foto:ryanair

Det gångna kvartalet var det tuffaste hittills för Ryanair. Men nu vänder det, enligt bolaget, som räknar med att helårets passagerartrafik ”bara” minskar med 60 procent.

Det irländska flygbolaget redovisar en nettoförlust på 185 miljoner euro, motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor, för perioden april–juni, som är det första kvartalet i bolagets räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 243 miljoner euro motsvarande period i fjol.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Intäkterna sjönk med 95 procent till 125 miljoner euro och antalet passagerare rasade med 99 procent – endast en halv miljon personer flög med Ryanair under perioden.

I delårsrapporten skriver bolaget att det gångna kvartalet till följd av coronapandemin var det mest utmanande under Ryanairs 35-åriga historia.

Men i slutet av juni kunde Ryanair börja återuppta flygningarna och de väntas under de närmaste månaderna öka gradvis från 40 procent av normalnivån i juli till 60 procent i augusti och – förhoppningsvis, skriver bolaget – 70 procent i september. Helårets passagerartrafik väntas minska med 60 procent till 60 miljoner personer.

I rapporten passar Ryanair även på att kritisera det ”olagliga statsstödet” som en rad EU-regeringar riktat mot nationella flygbolag, däribland stödet till svenska SAS.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report