Det hårt virusdrabbade Brasilien öppnar sina gränser för utländska besökare som kommer till landet via flyg, trots att både antalet avlidna och smittade fortsätter att öka.

Brasilien hoppas att en öppning av den internationella flygtrafiken ska väcka liv i landets hårt drabbade turismnäring, som uppskattas ha förlorat intäkter på motsvarande omkring 200 miljarder kronor under pandemin.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt de nya reglerna får dock turister inte stanna länge än 90 dagar och måste ha en sjukvårdsförsäkring som täcker kostnaderna för eventuell vård i Brasilien.

Inreseförbudet infördes för fyra månader sedan för att stävja spridningen av covid-19 – och samtidigt som man nu häver det för flygresenärer förlängs det i ytterligare 30 dagar för utländska besökare som kommer land- eller sjövägen, meddelar regeringen.

Den delvisa öppningen av gränsen sammanfaller med att Brasilien på onsdagen noterade två dystra rekord: dels i antalet bekräftade fall av coronasmitta under ett dygn – 70.074 – dels i antalet avlidna i covid-19 under 24 timmar – 1.595.

Totalt har Brasilien registrerat över 2,5 miljoner fall av smitta, inklusive 90.134 dödsfall, sedan pandemin nådde landet, enligt siffror från hälsodepartementet. I absoluta tal är landet näst värst drabbat i världen, efter USA.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report