Alla svenskar är välkomna in i Danmark från och med natten till lördag – men med restriktioner, det meddelar Danmarks utrikesdepartement.

Sverige uppfyller nu danska kriterier om låg smittorisk. Kravet är att antalet smittade med covid-19 ska ligga under 20 per 100 000 invånare i ett land, något Sverige egentligen ligger något högre än men Danmark har tagit hänsyn till den snabbt nedåtgående trenden.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Stegvis har Danmark under sommaren öppnat upp för svenska resenärer, men förvirring har uppstått eftersom olika regler gällt beroende på var i Sverige man bor. När beskedet idag kommer att alla svenskar tillåts in i Danmark så är det med restriktioner för majoriteten.

Det är endast personer folkbokförda i Skåne, Blekinge och Halland som får resa in i Danmark utan annat krav än bevis på folkbokföringsadress.

För personer från resten av Sverige gäller också där bevis på folkbokföringsadress men också att man antingen har minst 6 bokade övernattningar i Danmark, eller att man har särskilda skäl att vistas i landet så som arbete eller att man ska besöka närstående.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report