Efter att coronasmitta brutit ut på ett av Hurtigrutens kryssningsfartyg skärper nu andra norska rederier rutinerna ombord för att hindra smitta.

Det är inga radikala åtgärder som införs. Fjord Line kräver munskydd för anställda med kundkontakt, något man börjat med sedan myndigheter i Danmark har krävt munskydd på transportmedel med många människor.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Det här gör vi för att skapa trygghet på resan och sända en signal om att ta situationen på största allvar”, säger Fjord Lines vd Richard Ternblom till Fædrelandsvennen.

DFDS, som trafikerar sträckan Oslo-Köpenhamn, rekommenderar munskydd vid trängsel ombord.

”En erfarenhet vi fått är att det är svårt att hålla nödvändiga avstånd när man ska gå ombord och i land. Därför rekommenderar vi passagerarna att använda munskydd i de situationerna”, säger kommunikationschefen Gert Jakobsen till NRK.

Även Color Line skärper rutinerna och inför strängare karantänsregler för artister och andra som står för underhållningen ombord. Om de kommer från ett ”rött” land med mycket smitta måste de sitta tio dagar i karantän innan de går ombord. Enligt vd Helge Otto Mathisen rör det sig om ett 50-tal personer som omfattas av de nya reglerna.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report