Amerikanska luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration, FAA, undersöker nu brister i kvalitetskontrollen hos Boeing. Ärendet rör bolagets modell 787 Dreamliner.

Enligt en intern skrivelse har Boeing meddelat om kvalitetssäkringsproblem på bolagets tillverkningsenhet i South Carolina till Amerikanska Luftfartsmyndigheten som är kontrollmyndighet. Bristerna kan sträcka sig så långt som tio år tillbaka, rapporterar Wall Street Journal.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Boeing har en längre tid haft problem med flygplansmodellen 737 Max, som fortfarande är belagd med globalt flygförbud efter två dödskrascher. Men de nya problemen gäller i stället modellen 787 Dreamliner, enligt en rapport Wall Street Journal tagit del av. 

Enligt skrivelsen har Boeing informerat kontrollmyndigheten att bolaget har tillverkat delar som inte lever upp till normal standard. Detta kan innebära att inspektioner av Dreamliner måste göras tidigare och mer omsorgsfullt än annars. Omkring 900 av de cirka 1.000 Dreamliner som levererats sedan 2011 kan beröras.

Enligt Boeing innebär inte defekterna någon omedelbar säkerhetsrisk, men i augusti bestämde sig bolaget för att be berörda flygbolag att ställa åtta flygplan av den aktuella modellen på marken för omedelbara reparationer.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report