Foto:www.fotoakuten.se

Det är inte längre affärsmässigt motiverat att driva Bromma flygplats. Det uppger statliga flygplansoperatören Swedavia som gjort en konsekvensanalys åt staten på grund av covid-19 och dess påverkan på flygmarknaden.

”Swedavias bedömning är att det, givet den nya marknadssituationen, inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma vidare och att en konsolidering av flygtrafiken i Stockholmsregionen till Stockholm Arlanda Airport är möjlig. Det är dock en grundläggande förutsättning att Arlanda får långsiktiga förutsättningar för att utvecklas i takt med samhällets behov. Jag vill samtidigt understryka att Swedavia har utgått från bolagets affärsmässiga förutsättningar och att ett politiskt beslut om att stänga Bromma i förtid bör fattas med ett bredare samhällsperspektiv i beaktande”, säger Åke Svensson, styrelseordförande i Swedavia.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Flygmarknadens kris väntas för Brommas del leda till ett kapacitetsöverskott på grund av låga trafikvolymer under lång tid framöver.

”Kostnaden för det skulle i förlängningen komma att bäras av resenärer och redan sargade flygbolag, vilket vi inte bedömer är möjligt, säger Swedavias vd Jonas Abrahamsson.

Slutsatsen från analysen är att Bromma inte borde fortsätta vara flygplats efter 2038 när arrendeavtalet med Stockholms stad löper ut.

Källa:finwire

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report