Viking Line-fartyget Amorella har gått på grund utanför Åland. 280 personer fanns totalt ombord på fartyget och samtliga passagerare har nu evakuerats.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt Viking Line fick fartyget grundkänning i Ålands skärgård vid lunchtid på söndagen. Omkring 200 resenärer fanns ombord på fartyget tillsammans med 80 personer i besättningen. En majoritet av passagerarna kommer från Finland och Sverige.

Ingen person har skadats och samtliga passagerare har förts till fast mark på Åland.

”Vi utreder för tillfället skadornas omfattning. Fartyget ersätts från och med i morgon, tillsvidare, av M/S Gabriella. Resenärer som berörs blir informerade”, skriver Viking Line i ett pressmeddelande.

Enligt rederiets kommunikationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström var det aldrig panik ombord.

”Läget är stabilt och det är ingen panik”, sade hon innan evakuering var avklarad.

Vet ni vad som orsakade olyckan?

”Nej, det måste vi utreda. Jag vågar inte spekulera i vad det kan vara. Det får vi se”, säger Boijer-Svahnström.

Enligt Sjöräddningscentralen i västra Finland fanns ett tiotal enheter på plats för att evakuera passagerarna och vissa personer ur besättningen från Amorella.

Fartyget, som har kört fast i botten, ligger i Järsö skärgård i Föglö.

”Det finns inga tecken på några oljeläckor till följd av grundstötningen. Amorellas kapten har beslutat att evakuera alla passagerare och delar av besättningen. Västra Finlands kustbevakning har startat evakueringsoperationen”, skriver sjöräddningscentralen bland annat på Twitter.

Eva Vaihinen, en av passagerarna på båten, berättar för Expressen att det hördes ett högt skrap i samband med grundstötningen. Men hon beskriver stämningen ombord på fartyget som lugn.

”I början var det lite oroligt för alarmet gick i gång. Då var det en del som var väldigt rädda. Men nu är alla lugna och väntar. Jag antar att de inte kartlagt hur stor skadan är ännu”, säger hon till tidningen.

Amorella avgår dagligen mellan finländska staden Åbo och Stockholm.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report