Foto: Singapore Airlines

Coronakrisen slår hårt mot flygbranschen och flygbolagen efterfrågar dessutom allt färre stora plan. Singapore Airlines söker efter nya sätt att få in pengar och har därför valt att omvandla ett av bolagets jätteflygplan Airbus A380 till en tillfällig restaurang.

Det skriver Bloomberg News.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Besökarna kan välja vilken klass i kabinen de vill sitta i och väl där kan de avnjuta måltider med två alkoholhaltiga drycker och fri tillgång till övriga förfriskningar, uppger Singapore Airlines. En rundtur av planet går att få före måltiden och kunderna ska dessutom kunna titta på skärmar med ombordunderhållning medan de äter.

Flygplanet i fråga står parkerat på Changi-flygplatsen i Singapore men öppethållandet kommer enligt planerna att vara strikt begränsat – dagarna 24 och 25 oktober är det öppet. 

Utöver popup-restaurangen arbetar Singapore Airlines även med andra möjliga intäktskällor. Man erbjuder bland annat en tjänst där kunder kan få hembesök av flygbolagets kock och serveras flygmat i hemmet. Dessutom startas rundvisningar av Singapore Airlines övningsfaciliteter i november. Däremot uppger bolaget att det av miljöskäl har valt att inte också börja med korta rundflygningar ovanför flygplatsen, som flera andra flygbolag i regionen har gjort.

Källa:Nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report