Den tidigare styrelsemedlemmen i Norwegian och Braathens-arvtagaren Erik G. Braathen ska starta ett nytt norskt flygbolag, enligt ett pressmeddelande som refereras av norska medier.

Enligt uppgifterna ska Erik G. Braathen och ett ”team med bakgrund i norsk luftfart” stå bakom satsningen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi har en stark passion för norsk luftfart och tror inte att marknaden kommer tillbaka dit den var innan coronapandemin”, heter det.

Planen är att starta med fem flygplan, antingen av typen Boeing 737-800 eller Airbus 320, som ska i luften första halvåret 2021. Bolaget ska flyga både inrikes och på europeiska resmål.

Erik G. Braathen var vd för flygbolaget Braathens 1989-1999 och satt i styrelsen för Norwegian i sju år, en position som han lämnade 2009. Han har tidigare också varit storägare i Norwegian.

Thomas Ramdahl är operativ chef för det nystartade bolaget.

”Luftfarten har under lång tid präglats av osund volymtillväxt. Vår affärsmodell baseras inte på att ständigt få fler att flyga för att nå lönsamhet”, säger han till Finansavisen och fortsätter:

”Vi anser att det är rätt tidpunkt att starta ett nytt flygbolag nu. Vi hyr in moderna flyg till rimligt pris, anställer de bästa medarbetarna och bygger ett heldigitalt bolag.”

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report