Ryssland rapporterar rekordmånga dödsfall och i Italien råder numer festförbud. Virusläget ser dystert ut på många håll i Europa.

Över 13 000 nya ryska virusfall bekräftades på tisdagen – landets högsta notering sedan coronavirusets utbrott. Ryssland har sedan länge passerat miljonen smittade och även dödstalet stiger. Tisdagens 244 avlidna med bekräftad covid-19 är den högsta dygnssiffran hittills.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Italien är återigen uppe på smittotal i paritet med vårens rekordsiffror. Nu agerar regeringen – från och med tisdagen förbjuds hemmafester, amatöridrott och sena utekvällar, då barer och restauranger numer inte får servera andra än sittande gäster efter klockan 21. 

”Fester är förbjudna inomhus och utomhus. I privata hem är det starkt förordat att undvika fester och inte bjuda in fler än sex personer”, lyder dekretet som skrivits under av premiärminister Giuseppe Conte.

Under tisdagen möter Frankrikes president Emmanuel Macron statsråd för att diskutera eventuella utökade restriktioner för att tackla landets andra smittovåg. I början av veckan vårdades fler än 1 500 personer på landets intensivvårdsavdelningar – en siffra som senast uppmättes i slutet av maj. De nya buden, som tros kunna innefatta lokala utegångsförbud, kommer att presenteras i ett tv-sänt tal under onsdagskvällen. 

Flera europeiska länder väntas i veckan komma med besked om nya restriktioner efter ökade smittsiffror. På måndagskvällen presenterade premiärminister Boris Johnson en ny plan för att bekämpa virusets spridning i Storbritannien. Landets städer och regioner delas nu in i tre kategorier efter den aktuella situationen just där. Det innebär att invånarna i Liverpool och Merseyside står inför bland annat stängda pubar, gym, spelhallar och kasinon.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report