Foto:Royal Caribbean Cruises

Den amerikanska kryssningsjätten Royal Caribbean faller tungt på Wall Street efter att bolaget meddelat att man tvingas ta in 1 miljard dollar i ett led att stärka kassan som sinat på grund av coronapandemin. Beskedet drar med sig sektorkollegorna nedåt på börsen.

Royal Caribbean kommer att ta in 500 miljoner dollar i en nyemission samt ge ut konvertibler till ett värde av 500 miljoner dollar. Efter beskedet faller Royal Caribbean nästan 12 procent på Wall Street vid 18.20-tiden svensk tid. Nyheten har också dragit med sig sektorkollegorna Carnival och Norwegian Cruise Line som backar 6,9 respektive 7,3 procent.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Under coronapandemin har de amerikanska kryssningsjättarna tappat hundratals miljoner dollar i intäkter. På börsen är Royal Caribbean fortsatt ned 54 procent sedan årsskiftet.

Det är också fortfarande oklart när kryssningsverksamheten i USA kan återupptas. Amerikanska myndigheter har beslutat att hamnarna ska vara stängda till och med 31 oktober, men i ett uttalande nyligen pekade hälsomyndigheten på att nya utbrott på kryssningsbåtar utomlands förstärker bilden av att fartyg kan bli stora smittohärdar. Därmed är det också troligt att förbudet kommer förlängas även efter den 31 oktober, skriver Marketwatch.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report