Foto:wizzair.com

Piloter och kabinpersonal i Norge planerar att protestera mot lågprisflygbolaget Wizz Air som på torsdag startar sina inrikeslinjer i landet. Bland annat ska flygpersonal ”varna” resenärer för den nya konkurrenten, skriver NTB.

Mitt under coronapandemin ska det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air försöka slå sig in på den norska marknaden. På torsdag kommer bolaget att göra sina första inrikesflygningar i Norge och därmed ta upp kampen mot bland annat SAS och Norwegian.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I samband med det planerar norska piloter och kabinpersonal att protestera mot Wizz Airs intåg på marknaden, skriver nyhetsbyrån NTB. Bland annat ska flygpersonalen ”varna” och informera resenärer för det ungerska bolaget, enligt ett initiativ som är taget av branschens fackorganisation Parat.

Anledningen är att Wizz Air inte tillämpar några kollektivavtal. Bland annat har vd:n József Váradi i tidigare intervjuer sagt att ”facken dödar affärerna”.

De norska protesterna mot bolaget kommer att äga rum i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger och Bodø på torsdag.

I ett pressmeddelande säger det norska pilotförbundets ordförande Oddbjørn Holsether att det finns många som ”bara ser låga priser och glömmer vad detta kostar anställda i form av dåliga arbetsförhållanden”.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report