Foto:sas

602.000 personer flög med SAS i oktober, vilket är en minskning med 78,7 procent jämfört med samma månad i fjol. RPK, passagerarkilometer, minskade med 86,3 procent.

Kapaciteten under perioden var ner med 73,3 procent. Siffrorna är ungefär i linje med september månads siffror.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Efterfrågan på inrikestrafik fortsätter att vara starkare än för europeiska och interkontinentala destinationer, vilket återspeglas i nätverket och avgångarna vi erbjuder. Tyvärr har det ökande antalet covid-19-fall i oktober lett till utökade restriktioner i hela Europa och det påverkar naturligtvis viljan att resa negativt. Även om vi förväntar oss en oförändrad efterfrågan under de närmaste månaderna, är vår fortsatta bedömning att återhämtningsfasen för flygindustrin kommer fortsätta fram till 2022 och att efterfrågan återgår till nivåerna före pandemin under de följande åren”, säger Rickard Gustafson, vd i SAS.

Minskningen i SAS trafiktal har trots den markanta sättningen varit klart lindrigare än för både Finnair och Norwegian, som redovisat trafiktal de senaste dagarna.

För Finnair sjönk passagerartrafiktalet med 92 procent i oktober 2020 jämfört med oktober 2019. Norwegians dito var ned med 96 procent.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report