Klockan klämtar för det coronatyngda nöjesbolaget Moment Group som letar efter nya finansiärer för att undvika en konkurs. Senast torsdag lunch måste en lösning finnas på plats, rapporterar GP.

Under måndagen kom ett nytt dråpslag för nöjesbolaget Moment Group när regeringen stoppade allmänna sammankomster med fler än åtta personer från och med den 24 november. Samtidigt tas ”trubadur-undantag” som mögliggjort för olika nöjesinrättningar att ta emot sittande publik upp till 300 personer.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Det var en absurditet som rättats till men nu återinfördes. För oss innebar det i princip slutet även för Hamburger Börs och Wallmans salonger i Stockholm”, säger Moment Groups tillförordnade vd Otto Drakenberg till GP.

Bolaget ligger nu in i det sista i förhandlingar med obligationsinnehavare, investerare och aktieägare och försöker även förhandla med sina hyresvärdar och söker de bidrag som annonserats av regeringen med anledning av pandemin.

Otto Drakenberg försöker trots det prekära läget se optimistiskt på saken.

”Det ligger ju förstås inte enbart hos mig, utan jag måste få med mig aktieägare, långivare och finansiärer. Men enkel idrottspsykologi säger att det brukar löna sig att tro på sitt mål. Och när det gäller kriser kommer ofta lösningen i sista stund”, säger han till GP.

I ett pressmeddelande den 13 november uppgav Moment Group att bolaget har akut likviditetsbrist och kommer att behöva gå i rekonstruktion alternativt konkurs den 20 november, om man inte hittar en finansieringslösning innan dess.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report