Norwegian rasade till ny bottennivå

Fre 20 nov, 2020 - 7:00
Foto:Hans-Olav Nyborg

Flygbolaget Norwegian rasade över 15 procent på Oslobörsen efter gårdagens besked om att man inleder en typ av konkursskydd kopplat till de irländska dotterbolagen. Den redan utbombade aktien är därmed nere på nya rekordlåga nivåer.

På onsdagseftermiddagen meddelade det pressade flygbolaget Norwegian att man har inlett ett reorganiseringsförfarande, som är en typ av konkursskydd, för Air International och Arctic Aviation Assets, som är Norwegians helägda dotterbolag med ansvar för flygplansflottan. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt Norwegian togs beslutet som en följd av beskedet den norska staten lämnade för drygt en vecka sedan – att de inte kommer ge Norwegian något finansiellt stöd.

Norwegians aktie handelsstoppades på onsdagen inför nyheten. När handeln återupptogs i samband med torsdagens börsöppning rasade Norwegians aktie med drygt 15 procent. Aktien kostar nu inte mer än 0,40 kronor, vilket är den lägsta kursen någonsin. För exakt ett år sedan handlades Norwegian för 40 kronor, vilket innebär att kursen rasat 99 procent de tolv senaste månaderna.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report