Foto:sas

SAS fortsätter att rusa på börsen och har nu stigit nästan 150 procent från bottennivån för bara ett par veckor sedan. I jul återupptar flygbolaget ett antal rutter för att möta en ökad efterfrågan.

Perioden mellan den 27 oktober och 5 november rasade SAS aktie från drygt 2 kronor ner till 75 öre i takt med att de nyemitterade aktierna från flygbolagets rekapitaliseringsplan nådde marknaden. Därefter har läget ljusnat rejält kursmässigt.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Dels har flera positiva vaccinbesked kommit som pekar på att 2021 kan bli ett ljusare år för flygbolagen om allt går som det ska. Samtidigt är överlevnaden för bolagets största konkurrent Norwegian hotad vilket bland annat fått storbanken HSBC att sätta köpråd på SAS.

I tisdagshandeln stiger SAS 14 procent till 1,90 kronor och har därmed återhämtat sig med nästan 150 procent sedan botten nåddes den 5 november. Under morgonen släppte SAS ett pressmeddelande med beskedet att man återupptar ett antal rutter i samband med jultrafiken för att möta efterfrågan på resor till, från och inom Skandinavien. 

Från mitten av december till mitten av januari kommer SAS att trafikera alla inrikeslinjer i Sverige och Norge, samt inrikes i Danmark med undantag för Billund. Flygbolaget fortsätter även att flyga rutterna mellan de skandinaviska huvudstäderna och återupptar flera rutter till Europa, samt fortsätter flyga interkontinentalt till New York, Chicago, San Francisco, Washington och Shanghai. 

Även om trafikprogrammet är reducerat mot tidigare år kommer SAS att erbjuda 129 linjer till 82 destinationer.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report