Flygets internationella bransch- och industriorganisation IATA, som samlar 290 flygbolag globalt, har i samband med sin årsstämma valt SAS vd Rickard Gustafson till ordförande från 2022.

Om ett år tar Rickard Gustafson över ordförandeskapet efter den nu tillträdande ordföranden Robin Hayes, vd för JetBlue Airways, som ersätter IATAS:s nu avgående ordförande Carsten Spohr, vd och styrelseordförande i Lufthansa Group. Det är första gången en vd för SAS väljs till ordförande för IATA. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är ett mycket hedrande och viktigt uppdrag i flygets historiskt svåraste tid. Jag ser fram emot att fortsätta driva IATA:s återhämtningsarbete för att genom gemensamma insatser ta flyget igenom covid-19-pandemin. Samtidigt kommer jag att arbeta för att skynda på och accelerera transformationen mot ett hållbart resande. Det är en existentiell fråga att industrin globalt tillsammans arbetar för klimatneutralitet, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report