Foto:SkiStar

De svenska skidanläggningarnas branschorganisation har vidtagit flera åtgärder för att minska smittspridningen inför vintersäsongen.

Det skriver organisationen i ett brev till landsbygdminister Jennie Nilsson (S) som nyhetsbyrån Siren har uppmärksammat.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Coronapandemin gör att de svenska skidanläggningarna går en osäker vinter till mötes.

Nu har branschorganisationen SLAO skickat en skrivelse till landsbygdminister Jennie Nilsson där SLAO beskriver hur vintersäsongen kommer att anpassas med anledning av pandemin. Bland annat kommer det inte att äga rum några afterski-aktiviteter, kösystemen kommer att anpassas för att minska risk för trängsel och tillgången till värmestugor kommer begränsas.

Flera anläggningar har redan akuta likviditetsproblem med anledning av förra säsongens milda vinter och att flera verksamheter valde att stänga ned i våras med anledning av den tilltagande spridningen av coronaviruset, noterar SLAO.

Enligt SLAO omsatte de drygt 200 skidanläggningarna i Sverige 1,7 miljarder kronor i liftkort år 2018/2019. Den tidiga stängningen i fjol innebar intäktsbortfall på runt 300 miljoner kronor, skriver organisationen.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report