Foto:norwegian

Norwegians styrelse presenterar på torsdagen en plan som ska leda till att man kan lämna det reorganiseringsförfarande, en typ av konkursskydd, som bolagets irländska dotterbolag tvingats in i. Aktien stiger i inledningen på Oslobörsen.

Huvudpunkterna i planen är att minska flygplansflottan och få fram en balansräkning som är fokuserad och tillräckligt stark för att locka nya investerare och intressenter samt möjliggöra ett potentiellt norskt statsstöd.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I krisplanen ingår en konvertering av skulder till eget kapital som även ska inkludera ett arrangemang som gör att Norwegian endast behöver betala för flygplan när de används fram till 2022 – ett så kallat ”power by the hour-upplägg”.

Sista steget i krisplanen är en aktieemission på upp till 4 miljarder norska kronor i form av stamaktier och/eller hybridinstrument till både nuvarande och nya aktieägare samt andra potentiella intressenter.

I ett separat pressmeddelande föreslår Norwegian dessutom en omvänd split där 100 gamla aktier ger 1 ny. Sista dagen för handel innan split väntas bli 17 december.

Aktien stiger omkring 9 procent i inledningen på Oslobörsen.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report