Källa:.fotoakuten.se

Schweiz tänker inte vika sig för det utländska trycket att stänga landets skidorter under jul- och nyårshelgerna. Det gjorde hälsoministern Alain Berset klart på torsdagen, skriver Reuters.

Den schweiziska regeringen ska under fredagen diskutera hur landet fortsättningsvis ska agera för att bekämpa pandemin. Schweiz har inte haft någon hård nedstängning, men det råder fortsatt förbud mot evenemang och sammankomster.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I de kringliggande alpländerna Frankrike, Italien och Tyskland hålls skidanläggningarna fortfarande stängda, medan Österrike kommer att tillåta skidåkning från och med julafton. I Österrike kommer dock hotellen på skidorterna att vara stänga vilket endast möjliggör endagsresor.

Schweiz har inte infört något generellt förbud mot skidåkning, även om säsongsstarten på många orter har skjutits fram. Landets regering säger sig inte heller påverkas av grannländernas beslut.

”Schweiz reagerar inte på trycket från andra länder”, sade hälsoministern Alain Berset på torsdagen, enligt Reuters.

Han tillade samtidigt att det inte skulle se bra ut om folk anser att Schweiz drar nytta av andra länders försiktighet och nedstängningar.

”Det finns inget tryck på oss just nu, men det kan vara dåligt för Schweiz rykte om det plötsligt uppstår utbrott över hela Europa och andra säger att det kommer från Schweiz.”

Sedan pandemins början har Schweiz rapporterat 340.000 fall av covid-19 och 4.747 dödsfall relaterade till sjukdomen.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report