Försök att få i gång kryssningsindustrin i Singapore har gått på grund sedan en passagerare konstaterats coronasmittad.

Nu har 2 000 passagerare på resan ”till ingenstans” isolerats.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I hopp om att få fart på turismen i Singapore har ett antal kryssningsresor ”till ingenstans” arrangerats från staden. De stora fartygen lättar ankar i Singapore för att under några dagar åka ut till vattnen utanför och sedan återvända utan att lägga till någon annanstans.

Nu ser de resorna ut att få pausas. En person ombord ett av Royal Carribbeans fartyg har konstaterats smittad av coronaviruset och samtliga runt 2 000 ombord har isolerats i sina hytter.

Enligt rederiet har samtliga som varit i kontakt med den smittade testat negativt för viruset och passagerarna väntas få kliva i land under onsdagen. Samtliga måste dock testa sig igen och ett antal av dem ska sättas i två veckors karantän.

Kryssningsresorna, som bara är öppna för invånare i Singapore, inleddes förra veckan och är en del i stadens försök att återuppliva turismen. Det aktuella smittofallet är ett nytt avbräck för landet, som i november tvingades skjuta upp planerna på en resebubbla till Hongkong.

Kryssningsindustrin har fått en rejäl ekonomisk smäll av coronapandemin, inte minst sedan flera tidiga utbrott konstaterades ombord fartyg i bland annat Japan och Australien.

Singapore har klarat sig relativt väl under pandemin med drygt 58 000 konstaterat smittade och 29 dödsfall.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report