Unlimited Travel Group (UTG), som är ett investmentbolag med fokus på reseindustrin, har beslutat att genomföra en företrädesemission på cirka 35,1 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Under september 2020 genomfördes en företrädesemission i UTG i syfte att stärka bolagets rörelsekapital för att kompensera för den intäktsreduktion som resebranschen drabbats av sedan utbrottet av covid 19-pandemin. 

Under hösten har coronaläget förvärrats, och detta läge kan rimligtvis förväntas bestå till dess vacciner och andra åtgärder medför att resandet åter når mer normala nivåer, skriver bolaget.

”Styrelsen bedömer att en ytterligare förstärkning av rörelsekapitalet bör ske för att bibehålla bolagets finansiella styrka och uthållighet över en längre period än vad som kunnat antas tidigare under året”, heter det.

Emissionen omfattar högst 5.851.090 aktier vid full teckning. Aktieägare i bolaget erhåller en teckningsrätt för varje innehavd aktie och det krävs en teckningsrätt för att teckna en ny aktie till en teckningskurs om 6:00 kronor per ny aktie. 

Emissionen kommer till mer än 50 procent att omfattas av teckningsförbindelser från ett mindre antal aktieägare. Fullständig information om emissionen kommer att presenteras i ett prospekt, vilket offentliggörs senast dagen före teckningsperiodens inledning.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report