Foto:stena line

Svenska medborgare som flyger in till Landvetter från Storbritannien eller kommer hit med färja släpps in, men andra kommer att avvisas. Stena Line fortsätter sina turer till Danmark från Göteborg och Halmstad trots inreseförbudet.
– Vi följer rekommendationerna, fokuserar på godstrafik, men tar inga egna beslut, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.

Bakgrunden till de nya strikta restriktionerna är en ny mutation av coronaviruset, som uppges vara uppemot 70 procent mer smittsam och som har fått spridning i både Storbritannien och Danmark. Förbudet gäller från midnatt.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Beskedet om inreseförbud gäller dock inte svenska medborgare, som inte kan hindras från att resa hem. Däremot kommer Folkhälsomyndigheten att ta ställning till vilka regler som ska gälla svenskar som återvänder till landet från Danmark eller Storbritannien.

– I inreseförbudet från Danmark undantas förutom svenska medborgare, även andra personer som bor eller arbetar i Sverige samt personer som utför godstransporter, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).

”Tar inga egna beslut”

Enligt Carl Mårtensson kommer deras fokus att ligga på godstrafiken och de som måste resa i arbetet. Men säger också att det inte är de själva som väljer vem som kommer in i landet.

– Vi följer rekommendationerna, fokuserar på godstrafik, men tar inga egna beslut. Det är ju gränspolisen som avgör vem som ska komma in i landet, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

ANNONS: