Foto:wizzair.com

Lågprisflygbolaget Wizz Air har hamnat på kollisionskurs med flera norska kommuner efter sin etablering på landets inrikesmarknad i höstas. Nu hotar bolaget att stämma några av dem.

Wizz Air hotar att stämma flera norska kommuner och län samt det statliga elnätbolaget Statenett efter att dessa har bojkottat det ungerska lågprisbolaget för att få dess anställda att gå med i facket.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det skriver nyhetssajten e24.no på måndagen, baserat på ett pressmeddelande från Wizz Air.

Bakgrunden är en bojkott mot bolaget, som Wizz Air menar gjordes utan förvarning och utan att utvärdera huruvida den var laglig.

Wizz Air startade inrikesflygningar i Norge i oktober, och sedan dess har bolaget varit omdebatterat. Den 14 oktober sade statsministern Erna Solberg att hon stöttade en bojkott, och att Wizz Air inte kunde neka anställda att organisera sig.

Tidigare i december uttalade sig Wizz Airs kommunikationschef Andras Rado i ett mail till nyhetssajten Klassekampen, och menade där att ”försöken att med bojkott och mobbningstaktik pressa anställda till att organisera sig är ett uppenbart brott mot deras rättigheter”.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report