Flera säsongsarbetare har satts i karantän i Sälen efter ett misstänkt coronautbrott. Rapporter kommer om fjällturister som trängs på bensinmackar och matställen.

Ett trettiotal anställda på Skistar i Sälen har isolerats efter att personal testat positivt för covid-19, rapporterar P4 Dalarna. Några av de anställda har sjukdomssymtom, enligt radion.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Personerna bor i grupper och även de som bor tillsammans och deras närmaste medarbetare har satts i karantän.

Jonas Bauer, destinationschef på Skistar i Sälen, säger till Dalarnas Tidningar att det handlar om personer som arbetar i butiker och med skiduthyrning.

”Vi har fått stänga fyra stycken skidshopar på grund av detta.”

Skidbackarna i Sälen har varit öppna i två veckor. Rapporter kommer från flera kommuner om att fjällturister är dåliga på att hålla avstånd.

I Värmland slår länsstyrelsen larm om att skidturisterna inte håller avstånden utan trängs på bensinmackar och matställen. Fjällresenärer uppmanas nu att ta med matsäck för resan, att inte stanna längs vägen, och att undvika att gå in på bensinstationer.

Väl framme gäller det att fortsätta hålla avstånd.

”Gå inte in på restauranger och värmestugor, säger Carina Welin, kommunikatör på länsstyrelsen”, till Nya Wermlands-Tidningen.

Samtidigt uppmanas skidföretagare att jobba ännu hårdare med onlineshopping och kösystem.

”Det är förutsättningen för att det ska gå att ha öppet. Man kan inte ta semester från pandemin”, framhåller Carina Welin.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report