Foto:sas

SAS vd Rickard Gustafson, 56, lämnar sin tjänst efter 10 år, enligt ett pressmeddelande. Han lämnar för vd-stolen i kullagerkoncernen SKF. 

Hans Stråberg, styrelseordförande i AB SKF, säger: 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Efter en grundlig och robust sökprocess är vi mycket nöjda att kunna välkomna Rickard Gustafson till SKF. Rickard Gustafsons starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och energi gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av SKF:s strategi och ta SKF till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling.

På SAS sidan är tongångarna dystrare. Rickard Gustafson blir som längst kvar till juli.

”Jag är både besviken och ledsen över att Rickard väljer att gå vidare från sin viktiga roll i SAS. Samtidigt vill jag tacka Rickard för hans fantastiska jobb under de tio år han verkat som vd och koncernchef”, säger SAS ordförande Carsten Dilling i en kommentar.

Rickard Gustafson lämnar SAS med ett nytt jobb framför sig. Det stod i november i fjol klart att Alrik Danielson lämnar SKF efter sammanlagt 25 år i bolaget.

”Styrelsen har tillsammans med Alrik Danielson gjort bedömningen att det nu är rätt tid att identifiera en ny vd och koncernchef som kan fortsätta leverera på bolagets strategi”, hette det från SKF då.

I pressmeddelandet från SAS framhåller Rickard Gustafson att det blivit dags för honom att gå vidare.

”Efter tio intensiva och stimulerande år i SAS är det under första halvåret 2021 dags att lämna stafettpinnen vidare, i och med att jag har erbjudits en tjänst i en av Sveriges ledande industrikoncerner. SAS har en stark ställning på den skandinaviska marknaden och är väl positionerat för att leda utvecklingen mot ett mer hållbart flygresande så snart pandemin har bekämpats. Jag vill uttrycka mitt varma tack till alla uppskattade kollegor, kunder och andra intressenter i SAS för deras engagemang, lojalitet och stöd som alltid uppvisas, både i med- och motgång.”

Styrelsen har inlett sökandet efter Rickard Gustafsons efterträdare, något som säkert kan vara utmanande under brinnande pandemi.

”SAS är fortfarande i en kritisk – men stabil position – och styrelsen har naturligtvis omedelbart påbörjat processen att utse en ny vd och koncernchef för SAS,” Säger Carsten Dilling.

Innan Rickard Gustafson kom till SAS för tio år sedan var han vd för försäkringsbolaget Codan/Trygg Hansa och har haft flera befattningar inom General Electric.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report