Foto:sas

Antalet passagerare som reste med SAS ökade något i december, jämfört med närmast föregående månad. Ökningen beror framförallt på en ökad efterfrågan på inrikesresor under helgerna.

Totalt reste 388.000 personer med SAS under december månad, visar nya siffror från flygbolaget. Det motsvarar en minskning med 80 procent jämfört med motsvarande månad året innan, men en ökning med 18 procent jämfört med november.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Bolaget minskade sin kapacitet med 6 procent under december jämfört med november, vilket motsvarar en minskning med 74 procent jämfört med föregående år.

Kabinfaktorn uppgick till 33 procent vilket resulterade i en ökning med 8 procentenheter från november. Ökningen beror framför allt på en ökad efterfrågan på inrikesresor under helgerna, uppger bolaget.

”Efterfrågan är fortsatt kraftigt negativt påverkad av gällande reserestriktioner och resandet under helgerna var betydligt lägre än normalt för en december månad. SAS fortsätter kontinuerligt att anpassa sin kapacitet utifrån efterfrågan, vilken förväntas ligga kvar på låga nivåer under hela vintersäsongen”, uppger SAS vd Rickard Gustafson i en kommentar.

Han tillägger dock att utvecklingen av vacciner och påbörjade vaccinationsprogram mot covid-19 är ”uppmuntrande och en förutsättning för en snar normalisering av flygindustrin”.

SAS aktie är ned med 1,3 procent under tisdagsförmiddagen. Under gårdagskvällen meddelade bolaget att Rickard Gustafson kommer lämna sin roll som vd för att i stället ta över motsvarande post på kullagertillverkaren SKF.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report