Brakförlust för Air France-KLM

Fre 19 feb, 2021 - 6:59
Foto: Mats Montner

2020 var ett tufft år för flygbranschen och Air France-KLM, där flygbolaget summerade en rörelseförlust på 4,5 miljarder euro. Aktien handlades ned med ungefär 1 procent i Parisbörsens öppning på torsdagen.

Air France intäkter minskade med 59 procent jämfört med 2019, framgår av bokslutsrapporten som publicerades på torsdagsmorgonen. Intäkterna uppgick till 11,1 miljarder euro.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”År 2020 kan summeras som Air France-KLM-gruppens allvarligaste kris någonsin och en situation som flygindustrin aldrig någonsin upplevt tidigare”, säger vd Benjamin Smith.

Under fjärde kvartalet hade Air France-KLM 75,9 procent färre passagerare än under samma kvartal förra året.

Bedömningen för 2021 uteblir också, då visibiliteten för flygindustrin är för grumlig i nuläget på grund av pandemin, skriver Air France.

”Vi inleder 2021 i hopp om en återhämtning i trafiken så snart vaccinationerna breds ut i stor skala och gränserna öppnar igen”, säger Benjamin Smith.

Hittills har dock årets början varit svår. Resebegränsningar runt om i världen hämmar verksamheten efter viss återhämtning över julhelgen.

Planen är att kapaciteten ska varvas upp under 2021, då viss återhämtning väntas ske under andra och tredje kvartalet.

För närvarande förhandlar också Air France-KLM med de franska och nederländska regeringarna samt EU-kommissionen om ett nytt stödpaket för att rädda bolaget.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report