AirGotland går samman med Air Leap

Tor 25 feb, 2021 - 7:00
Foto:air gotland.leap

AirGotland och Air Leap går ihop i bolaget Air Leap Scandinavia AB. Bolaget kommer på Gotland att drivas under namnet Air Gotland med avsikt att fortsätta utveckla resandet till och från Gotland utifrån regionalt fokus. Air Leap Scandinavia är en del av Olsengruppen och kontrolleras av Ola Olsen.

De tillför väsentligt större resurser, egen flygverksamhet, en stor kundgrupp och ett nät av destinationer från Bromma. I det nya bolaget tar Ola Mattsson före detta chef på Gotlandsflyg, rollen som VD. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

AirGotland som hade sin första take- off i augusti 2020 hade redan efter ett par veckor lockat var tredje resenär att flyga med det nya bolaget. Kombinationen med starkt lokalt fokus, gotländsk personal och prisvärda flygresor var framgångsfaktorerna. 

”Uppstarten överträffade våra förväntningar och gotlänningar valde snabbt oss”, säger Michael Juniwik, styrelseordförande i AirGotland och tidigare en av grundarna av Gotlandsflyg. 

”Samarbetet vi haft med Air Leap under vintern innebar att vi började prata om ett djupare och mer långsiktigt samarbete. På det här sättet säkrar vi förbindelser till fastlandet och med fokus på gotlänningarnas behov”, fortsätter Michael Juniwik.

Vid vinterns nedgång av flygresor bestämde sig AirGotland och Air Leap att kroka arm och arbeta för Gotlands bästa, vilket innebar att de båda bolagen flög med samma flygplan. 

Varumärket AirGotland finns kvar och garanterar det lokala arbetssättet och närheten till den gotländska marknaden. I samband med förändringen väljer AirGotlands VD Tiina Mykkänen att lämna sitt förordnande. 

”Jag gick in som VD och delägare vid starten av AirGotland för att utan dagliga flygavgångar till överkomliga priser skulle min familj inte välja att bo kvar på Gotland. Det lyckades vi leverera från start och jag är oerhört stolt över det starka varumärke vi byggt upp under så kort tid. I och med samgåendet kommer de lokala varumärkena drivas utan egna VD:s och därför väljer jag att endast kvarstå som delägare”, säger Tiina Mykkänen, VD på AirGotland.

”Det gläder mig mycket att vi hittat en lösning som passar oss alla och särskilt att den gotländska personalen får erbjudande om fortsatt arbete för AirGotland”, konstaterar Michael Juniwik. 

”Det är fantastiskt spännande att få möjligheten att leda ett nytt kommersiellt bolag som sätter fokus på gotlänningarnas och stockholmarnas behov att resa till och från ön vilket har en stor betydelse för Gotlands utveckling. Det finns få saker som är så spännande att få vara med och bidra till fler möten och upplevelser”, säger Ola Mattsson nytillträdd VD på Air Leap Scandinavia AB. 

I det kommersiella bolaget Air Leap Scandinavia kommer, förutom Ola Mattsson, även de två grundarna Jens Harrysson och Christer Paulsson ha operativa roller. Pigge Werkelin och Michael Juniwik ingår i bolagets advisory board.

Flygbolaget Air Leap är byggt från grunden och har en flygproduktion som möter marknadens behov och bolagets samarbeten med andra flygoperatörer innebär flexibilitet och långsiktighet i satsningen. Samtidigt som flygbolaget koncentrerar sig på själva produktionen kommer Air Leap Scandinavia fokusera på det kommersiella erbjudandet. Målsättningen är att tillvarata de lokala önskemålen, bidra till att regionernas tillgänglighet förbättras genom prisvärda flygresor och utökad turlista i takt med marknadens tillväxt. 


Framtida koncernstruktur för Air Leap Holding.

AirGotland Express AB grundades av de fem tidigare Sverigeflygarna Pigge Werkelin, Michael Juniwik, Ola Mattsson, Jens Harrysson och Christer Paulsson tillsammans med ett 30-tal engagerade lokala investerare

Air Leap är ett regionalt flygbolag som har en mix av kommersiella- och upphandlade linjer. Flygbolaget har de senaste åren lanserat ett antal destinationer trots tuffa tider för flygbranschen.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report