Mitt under den pågående sportlovsperioden påminner nu Folkhälsomyndigheten om de råd som finns kring resande.

– Känner man sig inte trygg med att det går att genomföra smittsäkert så avråder vi starkt från att resa, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det är viktigt att förhålla sig till de rekommendationer som finns kring resor utanför Sverige, säger Anders Tegnell under torsdagens myndighetsgemensamma presskonferens. Statsepidemiologen trycker på vikten av att testa sig två gånger efter hemkomst från utlandsresa, först direkt och sedan en gång till efter fem dagar. 

– Vi vet ju att en del kan testats negativt men ändå bli sjuka efter några dagar. Det är viktigt att göra de här två testerna. Det är också viktigt att hålla sig hemma de första sju dagarna efter en utlandsresa, säger Anders Tegnell. 

”Avråder starkt”

De flesta reser inom Sverige, och för att göra det på ett smittsäkert sätt så ska man kunna isolera sig på resmålet om man skulle bli sjuk, inte upprätta nya kontakter på eller under resan och inte trängas på bensinmackar eller andra platser där det är svårt att hålla avstånd. 

– Tänk igenom innan du reser. Känner man sig inte trygg med att det går att genomföra smittsäkert så avråder vi starkt från att resa, säger Anders Tegnell.

Käla:svt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report