Beskedet att Virgin Galactics nästa testflygning med Spaceship Two- farkosten ”Unity” försenas till i maj, och att kommersiella flygningar därmed dröjer till 2022, har fått aktien att falla kraftigt.

Rymdfartsbolagets tidigare mål var enligt Markets Insider att testa Spaceship Two-farkosten den 13 februari. Några dagar innan ställdes dock resan in, på grund av vad som kallades ”tekniska kontroller” framför allt gällande elektromagnetiska störningar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den tänkta testflygningen i februari var bolagets andra försök sedan ett tidigare försök i december i fjol misslyckats. Den flygningen avbröts på grund av tändningsfel i en motor, men farkosten kunde landa säkert vid Spaceport America i delstaten New Mexico. 

Bolaget har hittills fått 600 personer att i förväg betala för rymdresor. Om den nu planerade testflygningen i maj blir av och lyckas är det ett viktigt steg på vägen mot kommersiella flygningar. Sådana väntas dock inte kunna göras förrän tidigast 2022, medgav Virgin Galactics vd Michael Colglazier vid en telefonkonferens på torsdagen.

Bolaget hade vid årsskiftet en kassa på 666 miljoner dollar, att jämföra med 742 miljoner dollar vid närmast föregående kvartalsskifte.

Virgin Galactic hade klockan 15.20 i den amerikanska förhandeln sjunkit 13,5 procent, efter att på torsdagen ha handlats ned 8,4 procent. De senaste två veckorna har aktien backat med runt 25 procent.

Källa:Nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report