Foto: Mats Montner

Skidsäsongen slutar inte med sportloven. Nu laddar fjälldestinationerna med flexibla avbokningsregler och coronarutiner inför påsken.

Skidsäsongens avslutande storhelg är normalt påskveckan. En helg som i fjol blev dyster i de svenska fjällen på grund av pandemin och starka rekommendationer om att inte resa.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Sigge Jungell, vd för Funäsfjällen, är optimistisk inför påsken om drygt tre veckor.

”Det är nästan helt fullt och mycket lite boende kvar att välja på. Under årets säsong har vi haft en låg avbokningsfrekvens.”

”Bokningsläget är och har varit fantastiskt bra. Vi ligger 25 procent över fjolårets siffror. Sen är det förstås enskilda näringsidkare, som restauranger, som kan ha det tufft”, säger Sigge Jungell.

Funäsfjällen samlar bokningar för sex områden, bland dessa märks Funäsdalen, Tännäs, Tänndalen och Bruksvallarna.

”Snöläget är bra. Vi har haft en period av lite varmare väder, men sedan kallt väder igen. Snön sjunker ihop men är å andra sidan lite mer tålig mot den kommande vårvärmen.”

Har ni haft problem med utbrott av corona eller kösituationer?

”Nej, vare sig under julen eller sportloven har det varit problem med coronasjuka. Liftköer har det inte heller varit problem med, det går att ordna enkelt med fållor.”

”Däremot har det från och till varit problematiskt med att hela familjer kliver in i livsmedelsbutiker för att handla mat, trots att det tydligt är skyltat att bara en person per hushåll ska gå in”, säger Sigge Jungell.

Skistar, som dominerar den svenska fjällvärlden, kan inte kommentera bokningsläget inför påsken då det börsnoterade bolaget är inne i en tyst period.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report