Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Trots det rådande läget verkar resebolag världen över nu starta upp sina verksamheter och sin planering. Det visar inte minst den oväntat stora tillströmningen av reseaktörer till Visit Swedens digitala Swedish Workshop Online där utländska reseaktörer och arrangörer möter svenska resmål, destinationsbolag och besöksnäringsaktörer.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Över 270 reseaktörer har bokat in sig på Swedish Workshop Online, som för andra gången nu hålls digitalt. Det fysiska möteseventet som först var inplanerat i Falun 2020, har flyttats fram två gånger och planen är nu att genomföra det i Falun den 18-19 maj 2022.

  • -Detta är all time high i antal deltagare på någon av våra Sverigeworkshoppar, säger Ninnan Stenmark Åhlén som är projektledare och Visit Swedens Travel Trade Manager i Tyskland.

Något som Visit Swedens utlandsteam noterat är att Sveriges uppmärksammade coronastrategi, verkar ha fallit många utländska reseaktörer i smaken:

  • -Den svenska coronastrategin har varit relativt konstant och inte bjudit på ständiga förändringar som i många andra länder. Det innebär större förutsägbarhet, vilket många föredrar nu när de börjar att planera långsiktigt för resor 2022 och 2023, fortsätter Ninnan.

Allra hetast inför workshopen är svenska natur- och friluftsupplevelser. Men nu syns även en ökad efterfrågan på större städer och stadsnära aktiviteter som cykling och vandring – aktiviteter som Visit Sweden genom långsiktigt arbete satt på kartan hos utländska reseaktörer.

  • -Det börjar kanske stå klart för allt fler att våra svenska storstäder är oerhört naturnära samtidigt som de bjuder på stora ytor att hålla avstånd på, avslutar Ninnan.

Den digitala workshopen om Sverige arrangeras den 20, 21, 22 och 23 april i olika tidszoner, för att locka så många aktörer som möjligt från olika världsdelar.

Anmälan för svenska aktörer att medverka stängde 8 april.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report