Foto: tillväxtverket

Tillväxtverket beviljar 16 miljoner kronor till 16 olika projekt som ska stärka affärs- och produktutveckling i besöksnäringsföretag inom destinationer.

Den pågående pandemin har haft och har fortsatt stora effekter på turism och besöksnäringen. Efterfrågan i stora delar av näringen har minskat kraftig vilket har lett till ett intensivt omställningsarbete i många företag och destinationer. Tillväxtverket har fått i uppdrag av regeringen att under året göra insatser för att främja besöksnäringens omställning och utveckling. Inom ramen för denna satsning har vi nu beviljat 16 projekt runt om i landet. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Exempel på beviljade projekt

Visit Stockholm ska via samarbetsprojektet Stockholm Archipelago, tillsammans med boendeanläggningar på öar i Stockholms skärgård, utveckla hållbara och attraktiva naturupplevelser.

Gävle kommun ska skapa ett affärsutvecklingsprogram som möjliggör hållbara verksamheter inom naturturism i skyddad natur. 

Visit Dalarna ska hjälpa företag att utveckla nya produkter och skapa samarbeten inom två nya områden, golf- och fisketurism.

Region Västerbotten ska erbjuda företag hållbara verktyg till omställning med fokus på utveckling av produkter samt digital mognad. 

Båstad Turism & Näringsliv ska hjälpa företagen att kartlägga sina behov av omställning och erbjuda affärsutveckling med fokus på hållbarhet.

Läs mer om samtliga beviljade projekt här

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report