Vy över Visby

Från sommaren 2021 kommer Stromma Sverige att starta sightseeingturer i Visby. Genom etableringen utvecklar Stromma turisterbjudandet ihop med lokala aktörer och runt tio arbetstillfällen skapas på Gotland.

Med start i juni kommer de välkända röda sightseeingbussarna att synas i Visby och knyta samman olika besöksmål. Bussarna blir så kallade hop on hop off-turer som trafikerar de stora besöksmålen runt Visby, såsom Kneippbyn, ringmuren, färjeterminalen och Lummelunda.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

  • – Vi jobbar nu med ett antal lokala representanter i besöksnäringen i Visby för att skapa en service som passar ihop med andra verksamheter. Vårt mål är att kunna utveckla detta ännu mer framöver, såväl på sommarsäsongen som andra delar av året, säger Oscar Carheden, chef för Strommas sightseeingverksamhet.

En handfull bussar kommer att få sin huvudort året runt i Visby. Det ger även runt tio nya säsongsanställningar på Gotland, med en ambition att utveckla verksamheten under övriga året.

Fakta sightseeingbussar i Visby

  • – Turen kommer att guidas via lurar på tre språk, svenska, engelska och tyska. 
  • – Hållplatser blir bland annat längs Visbys ringmur, Lummelunda, Snäck, Visby flygplats och färjeterminalen.
  • – Resenärerna kan välja att åka turen som en guidad rundtur eller hoppa på och hoppa av längs vägen.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report