Kryssningsgäster besöker Köpenhamn för första gången på nästan två år

Kryssningsfartyget Vasco da Gama anlöper idag Köpenhamn med cirka 350 färdigvaccinerade passagerare, som därför får möjlighet att gå i land i Köpenhamn som de första gästerna sedan 2019. 

2020 var en bottenmarkering för kryssningsturismen, då de omfattande reserestriktionerna till följd av coronapandemin resulterade i att hamnen i Köpenhamn var tom på kryssningsfartyg och därmed på de gäster som går i land. Copenhagen Malmö Port (CMP) tog emot knappt 935 000 kryssningsgäster i Köpenhamn 2019, en siffra som nollställdes förra året. I år har Köpenhamn haft besök av så kallade blue cruises, där passagerarna bara har kunnat se staden från sjösidan – alltså utan att gå i land. 

Därför är begeistringen stor när Vasco da Gama från rederiet Mystic Cruises idag anlöper vid Langelinie, med endast färdigvaccinerade passagerare ombord, vilket gör det möjligt för gästerna att gå i land. Fartyget kommer från Kiel i Tyskland och reser vidare i morgon den 15 juli. Polisen genomför kontroll av fartyget för att säkerställa att de gällande riktlinjerna efterföljs, inklusive kravet på färdig vaccination. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi har väntat mycket länge på den här dagen. Även om det är tal om ett mindre fartyg med ett begränsat antal passagerare jämfört med de ordinarie sommaranlöpen, är jag mycket glad över att de första kryssningsgästerna får möjlighet att gå i land igen vid Langelinie. Vi är väl förberedda och kommer, i nära samarbete med Polisen och branschen, att säkra ett tryggt genomförande av anlöpet. Förhoppningsvis är Vasco da Gama det första av många fartyg där passagerarna kan gå i land, till gagn för turismen i Köpenhamn”, säger Henrik Ahlqvist, Sales Director Cruise, Copenhagen Malmö Port.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report