Många svenskar väljer att åka till värmen utomlands nu och även om många har vaccinerat sig så ökar smittan av covid-19 i stora delar av världen. Men hur ska man tänka då om man vill resa? 
Tobias Axerup, gruppchef på utrikesdepartementet och reseexperten Lottie Knutson delar med sig av några tips!

– Det viktiga är att förbereda sig ordentligt och läsa på just om det resmålet som man ska ta sig till, säger Tobias Axerup i SVT:s Morgonstudio. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det är det första breda rådet som gruppchefen delar med sig av i SVT:s Morgonstudio.  

Vissa länder kan kräva inreseformulär innan din ankomst. Vad som gäller i respektive land står på utrikesdepartementets hemsida och för att undvika eventuella överraskningar kan det också vara läge att kontakta sitt försäkringsbolag.

– Kolla upp noga om du kan använda dig vanliga hemförsäkring eller om du behöver komplettera med annat, säger reseexperten Lottie Knutson.

“Viktigt att man känner till de lokala bestämmelserna” 

Innan man beger sig ut på resan är det viktigt att ta reda på vilka regler det är som gäller i det landet man reser i. Behöver man ha på sig munskydd överallt eller gäller det endast inomhus?

Var påläst så att du inte råkar ut för en bot när du promenerar ute utan munskydd, där ansiktsmask är ett obligatoriskt att bära med sig utanför hemmet.  

Planera för din hemresa 

Ytterligare en viktig sak att tänka på innan avresa är planering inför hemkomsten. Ha alltid marginal , tipsar Tobias Axerup i Morgonstudion.

– Om du skulle bli sjuk kan hemresan äga rum vid senare tillfälle och då behöver du bli kvar.

Källa:SVT:SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report