Skinande sol och höga temperaturer. Dessutom många färdigvaccinerade svenskar och de flesta restriktioner släppta. Då flockas turisterna runt Västernorrlands sevärdheter, där Höga kusten verkar vara en riktig turistmagnet. Besöksnäringen hoppas på en ny rekordsommar.

På Hornöbergets parkering är det fullproppat när SVT besöker Mia Karlsson som är vd för Höga Kusten destinationsutveckling.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vi hade väl en föraning om att det skulle komma mycket folk. När vi pratar med med våra entreprenörer så är de jättenöjda. Det är inte lätt att hitta ett boende för en natt, säger hon.

Fler stannar längre

Nytt för den här sommaren är att många väljer att stanna flera dagar på samma ställe.

– Det ser vi som ett mönster i år, att man inte bara bokar en natt utan man bor två, tre nätter på sina boenden, fortsätter Mia Karlsson.

”Fullbokat i stort sett varje dag”

Även Sundsvall och Härnösand känner av att det är mycket turister. Det är i det närmaste fullbokat på de hotell SVT varit i kontakt med.

– Det är fantastiskt nu när restriktionerna släpptes. Det har blivit en boom i hela länet, även i Sundsvall. Vi har fullbokat i stort sett varje dag, och det är fullbokat på riktigt, säger Susanne Wernersson som är hotellchef på Hotell Baltic i Sundsvall.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report