Ökade avgifter att vänta inom flyget

Ons 28 jul, 2021 - 6:59
Foto:www.fotoakuten.se

Det minskade flygandet under pandemin ledde till färre intäkter i form av avgifter för Transportstyrelsen. Myndigheten flaggar för höjda avgifter – och i förlängningen höjda biljettpriser.

Förra året gick Transportstyrelsen med ett underskott på drygt 2,3 miljarder inom flyget. De avgifter som normalt betalas in till myndigheten för varje flygning och säkerhetskontroll var långt färre på grund av pandemin.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt en rapport som Transportstyrelsen tagit fram kan underskottet som uppstått leda till att de måste höja avgifterna, vilket i förlängningen kan leda till högre biljettpriser.

”Vi har fokuserat på de avgiftssystem som vi själva administrerar, men dessa avgifter utgör förstås bara en delmängd av samtliga styrmedel och avgifter som påverkar luftfarten. Oavsett hur underskotten ska hanteras är det högst sannolikt att avgifterna kommer att bli högre”, säger Elin Roos, sektionschef på Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

De skriver också att det kan leda till minskad vilja från utländska flygbolag att etablera sig i Sverige och ”en allmän påverkan på branschen och konkurrensen”.

Källa:TT

SENASTE NYTT

ANNONS: