Tretton grekiska öar i Egeiska havet har markerats som mörkröda på den covid-19-karta som sammanställs av EU:s smittskyddsmyndighet ECDC. Myndigheten avråder nu från alla icke nödvändiga resor till och från regionen.

Uppgraderingen av risknivån på torsdagen gäller bland annat populära resmål som Mykonos, Santorini och Rhodos.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

De svenska resebolagen Tui och Apollo följer svenska myndigheters rekommendationer och kommer att fortsätta flyga till berörda öar till dess att utrikesdepartementet går ut med en avrådan, uppger de för TT. Tui har för närvarande 4 500 svenska turister i Grekland.

Grekiska myndigheter hade hoppats kunna locka turisterna tillbaka i sommar efter förluståret 2020. Trots starka besökssiffror i juni är det oklart hur resten av säsongen utvecklas.

Mörkröda zoner markerar vilka områden som har det värsta läget när det gäller spridningen av covid-19. Syftet är att hjälpa EU-länderna att besluta om regler för testning och karantän i samband med resor. I förra veckan höjdes risknivån för Kreta, Greklands största ö, till mörkrött.

– Vi avvaktar och ser hur marknaden kommer att reagera, säger Manolis Markopoulos, ordförande för hotellbranschorganisationen på Rhodos, efter ECDC:s besked.

Källa:TT-Reuters

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report