Kryssningsbolaget Norwegian Cruise Line utmanar Floridas förbud mot vaccinpass i en federal domstol. Planen är att åka ut på haven med enbart passagerare som fått sina sprutor mot covid-19. Det rapporterar Reuters

Floridas guvernör Ron DeSantis har varit tydlig med att han inte kommer tillåta några vaccinpass. Delstaten har drivit igenom en lag som från och med 1:a juli, med några undantag, förbjudit företag, skolor och myndigheter att kräva immunitet mot covid-19 för att erbjuda sina tjänster.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Varje brott mot det bestraffas med en bot på 5.000 dollar, motsvarande drygt 43.000 kronor. Men Norwegian Cruise Line, som åker på sina Karibienkryssningar från hamnen i Miami, har planerat att ha just sådana krav under sina första resor sedan pandemin startade senare i månaden. 

Kryssningsbolaget har nu lyft upp fallet hos en federal domare för att få Floridas lag ogiltigförklarad. För att få börja resa igen har Norwegian Cruise Line tvingats intyga för den amerikanska smittskyddsmyndigheten att 95 procent av passagerarna kommer att vara vaccinerade. Något de menar borde ha företräde över reglerna Ron DeSantis drivit igenom.

I rättegångshandlingarna hävdar bolaget att vad Floridas regelverk egentligen är menat att göra är att ta politiska poänger och att det vore förödande att tvinga deras avgångar i augusti att ställas in. Delstaten har svarat med att det är fritt fram att be om vaccinintyg, men att Norwegian Cruise Line inte har rätten att neka någon ombord för att de inte är vaccinerade. 

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report