Foto: Henrik Rosén
Foto: Henrik RosénFoto: Henrik Rosén

 I eftermiddag landade ett flyg på Jönköping Airport med charterresenärer från Tyskland. Det är det första planet med passagerare på snart ett och ett halvt år för flygplatsen. En ankomst som är till stor glädje för såväl Jönköping Airport som länets besöksnäring.

Bakom flyget ligger ett långsiktigt och ihärdigt arbete från Smålands Turism ihop med det tyska bolaget Charterways och tyska researrangörer. Redan 2007 kom det första charterflyget till Jönköping med utländska turister och har så gjort med regelbundna serier varje sommar sedan dess, med undantag för 2019 och 2020.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– En fantastisk dag! Saknaden av passagerare har varit enorm och det är därför väldigt glädjande att vi får ta emot det här flyget idag. Även om vi under hela pandemin haft flygplatsen öppen och verksamheten igång för fraktflygen samt samhällsnyttiga transporter, betyder det här jättemycket för oss. Det ger massor med energi och hopp om en ljusare höst, säger Henrik Älverdal, Marknadschef för Jönköping Airport AB

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report